analitycs

Topmenu Low Poly
  • oncokompas slide

Oncokompas2.0 : Steun bij het leven met kanker

Inzicht in uw kwaliteit van leven

De diagnose kanker heeft een grote impact op uw leven en dat van de mensen om u heen. U wilt in deze situatie zo goed mogelijk verder met uw leven, ondanks uw ziekte. Het Oncokompas2.0 helpt u om de draad weer op te pakken. U krijgt een compleet en persoonlijk overzicht van de mogelijkheden voor begeleidende zorg.

Hoe werkt het?

Oncokompas2.0 volgt het principe van meten-weten-doen. Met Oncokompas2.0 maakt u onder andere zelf uw persoonlijk welzijnsdossier.

In drie stappen op weg naar een betere kwaliteit van leven

icon meten icon weten icon doen   icon verder

Meten

U begint met het invullen van een vragenlijst waarbij de vragen zijn toegesneden op uw persoonlijke situatie.

Weten

Daaruit vloeit een overzicht van uw kwaliteit van leven met een duidelijk beeld van mogelijke probleemgebieden.

Doen

Gekoppeld aan uw welzijnsoverzicht krijgt u tips, adviezen of verwijzingen naar zelfhulpmogelijkheden.

Samen verder

Het dossier helpt u in de gesprekken met uw specialist of zorgverlener. De online hulpbronnen kunt u zelfstandig gebruiken

Totaalplaatje

Oncokompas2.0 maakt een totaalplaatje van uw kwaliteit van leven door te kijken naar uw leefstijl, lichamelijk, psychisch en sociaal functioneren en levensvragen. Zaken als gezonde voeding en zingeving komen aan de orde, maar ook klachten die veel voorkomen als vermoeidheid, depressiviteit en angst.

 

Van enkel het invullen van vragenlijsten is niemand gezonder geworden. Oncokompas2.0 koppelt uw totaalplaatje aan concrete stappen die u kunt nemen om uw kwaliteit van leven te verbeteren.

icon leefstijl

Leefstijl

Voeding, roken, alcoholgebruik en bewegen, maar ook stress zijn belangrijke factoren. Deze worden in de vorm van welzijnsrisico’s weer- gegeven in uw persoonlijke welzijnsprofiel.

icon lichaamelijk

Lichamelijk

Als er bij u kanker is geconstateerd is het goed mogelijk dat er ook lichamelijk voor u dingen veranderen. Oncokompas2.0 helpt u om te gaan met deze veranderingen.

icon levensvragen

Levensvragen

Wanneer u de diagnose kanker krijgt gaat u door een moeilijke periode. Een periode waarbij zich ook bepaalde levensvragen aandienen. Oncokompas2.0 helpt u uw weg te vinden.

icon psychisch

Psychisch

Kanker brengt veel ervaringen met zich mee die psychisch zwaar kunnen zijn, zoals angst  of depressiviteit. Oncokompas2.0 geeft u grip op deze klachten.

icon sociaal

Sociaal

Uw ziekte kan ook invloed hebben op uw relatie met de mensen om u heen zoals uw gezin, familie, vrienden en collega’s. Oncokompas2.0 geeft u advies om hiermee om te gaan.

 

 

 

 

Zelf doen of hulp zoeken

Gekoppeld aan de resultaten van de vragenlijst worden tips en adviezen gegeven voor zelfhulpmogelijkheden, of wordt u gewezen op zorgaanbieders in uw omgeving die voor u het meest geschikt zijn. Dit betreft doorverwijzingen naar zelfhulpprogramma’s of gespecialiseerde zorg*. Bij een rode score is het advies om contact op te nemen met uw huisarts of zorgverlener. Die aanbeveling gaat dan wel gepaard met de nodige informatie, zodat u goed voorbereid het gesprek met de arts kan aangaan. Dus zelf doen als het kan, hulp zoeken als het niet anders kan.


* Oncokompas2.0 heeft geen commerciële relatie met deze zorgaanbieders.

Onderzoek & Ontwikkeling

Oncokompas2.0 is ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek.

 

Meer informatie over het onderzoek en de resultaten van het onderzoek vindt u op de website van de onderzoeksgroep Samen Leven met Kanker

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk via de oncoloog of oncologie-verpleegkundige van het ziekenhuis waar u bent/wordt behandeld. Indien zij u niet kunnen aanmelden, neem dan contact op met de helpdesk.

 

Kijk voor meer en uitgebreidere informatie op www.oncokompas.nl

 

 

 

Inloggen

Als u bent aangemeld bij Oncokompas2.0 kunt u via de website inloggen op uw persoonlijke dossier. Uw gegevens blijven privé en kunnen alleen door uzelf worden gedeeld, met bijvoorbeeld uw verzorgend arts of specialist.

 

Via de deze link kunt u inloggen: https://www.oncokompas.nl/portal/inloggen/

 

Oncokompas2.0 valt onder de verzekerde zorg en gaat niet ten koste van uw eigen risico.

· Helpdesk 088 0029797   · www.oncokompas.nl   · info@oncokompas.nl

Deze e-health toepassing is ontwikkeld door VU/VUmc en wordt beheerd door Red-kite

 

ONCOKOMPAS2.0 WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

logo vu logo vumc logo iknl logo leven

stetoscoop

Connect

linkedin

facebook

twitter

 
Organisatie

Missie en visie
Diensten
Partners

 
About

Over Red-kite
Referenties
Over ons

 
Contact

Support

Contact
Downloads

 

 
Legal

Algemene voorwaarden
Disclaimer

+31(0)35-523.1232

info@red-kite.nl